26.5.2012 23:06:05 .kili.
Re: Bonding a porodní trauma - pěkný rozhovor
" můžete mně vysvětlit, co konkrétně při společném spaní má působit jako faktor zvyšující riziko SIDS"
Ne. Dal jsem tu (v reakci na zásadně špatné doporučení dané skrze zde zmíněný TV pořad nějakou medicínsky nevzdělanou psycholožkou) odkaz na doporučení AAP a tím mám svůj záměr za ukončený. Pokud jste se s obsahem odkázené stati seznámila, pak víte, že jsou důkazy, že dbát doporučení AAP ve věci uložení kojence ke spánku znamená snížit risiko SIDS až o 50%. Pojmy "společné spaní" a "sdílení společného lůžka" (cosleeping a bed-sharing)) mají různý význam a společné spaní (cosleeping) je oproti sdílení lůžka doporučeno.
Pokud máte medicínské vzdělání, pak byste mohla v patřičném odstavci odkázané stati najít v podobě čísel odkazy na práce uvedené pod článkem a tyto prostudovat. Pokud medicínské vzdělání nemáte, zbude Vám volba buď důvěřovat z konsensu vzešlému doporučení AAP coby nejprestiřnější světové pediatrické autority, nebo výmyslům nekompetentních, případně jednat dle vlastního úsudku.
Odpovědět