29.5.2012 19:27:47 Amarela
Re: Počítáte v budoucnosti s péčí o své rodiče?
Moc děkuji všem za názory, je velmi zajímavé si přečíst, jak to mají vyřešeno ostatní. Musím uznat, že mi přijde až překvapivé, kolik z vás s péčí o rodiče ve stáří počítá, bere ji jako samozřejmost a někteří přímo jako svou svatou povinnost. Myslím, že rodinná soudržnost je zřejmě v této zemi stále velmi vysoká. Ale stále si myslím, že musí být oboustranná, pokud děti nedostanou žádnou pomoc od svých rodičů a sami založí rodinu, přijde mi nesmírně obtížné pro některé rodiny zatížené vysokou hypotékou a výchovou dětí ještě převzít na svá bedra péči o staré a nemocné rodiče. Osobně si myslím, že by se rodiče měli alespoň pokusit zajistit se do určité míry na stáří sami. Pokud to neudělají, ale usnadní začátky svým dětem, je to taky v pořádku, že pak děti pomáhají jim.
Velice překvapivé je pro mě zjištění, že spousta lidí je v dnešní době ochotna starat se své nemohoucí rodiče osobně, myslela jsem, že to je dnes možné v málokteré rodině, už jen díky velkým vzdálenostem, které mezi rodiči a potomky leží, ale v této zemi to zřejmě tak obvyklé stále není, soudím z příspěvků. Ale každopádně je to milé zjištění, které jsem po pravdě vůbec neočekávala. Děkuji za názory
Odpovědět