Re: dovolená pro děti?
Máme u nás taky podobný model. A musím říci, že tchýni chápu, že se snaží neteři věci vynahradit. Je to babička, je to matka svojí dcery... . Když jí nikdo nevezme nadovolenou, tak prostě bude sedět celé prázdniny u nich ve vsi. My si jí brali o prázdninách vždy na týden, ale letos to taky neudělám, ačkoliv je sice čím dál tím starší, tak mě připadá náročnější na čas než moje 2 děti. Mám neteř moc ráda, ale ona žije jiný život než naše děti. Taky bych tchýni nikdy nevyčetla, že jí dává přednost a my třebars žijeme daleko a mrzí mě, že za klukama nepřijede, vždyt´ muže malou vzít s sebou, ale neudělala to už 3 roky. Svým zpusobem jí chápu, je to už starší paní, celé dni se stará o vnučku a když má volno, chce si odpočinout. Moje tchýně ješté chodí do práce.
Já jsem máma a když mužu být chvíli bez svých dětí, tak taky neutíkám hlídat děti někomu jinému.
Na druhé straně ona zase prostě musí zkousnout fakt, že k ní kluci nikdy nebudou mít takový vztah, jako má vnučka... .
Nezávidím ani to, že má švagrová hlídání, že jí vezmou dítko na dovolenou, že je určitě stojí více peněz, ale oni dají teda i našim klukum. Já bych život našich holek nechtěla a babička se jim to snaží kompenzovat. Nikdy by mě nenapadlo jí dávat ultimáta, že ted´ naše děti pak její dítě. To bych se propadla!
Odpovědět