28.6.2012 21:42:09 Termix
Re: Jak probíhá zápis na vysokou školu? Lze ho v případě nouze absolvovat i s pětiletým dítětem?
Učím na VŠ.
Zápis je formalita, myslím, že v případě krize to zvládneš s dítětem. U nás studenti akorát dostanou index, přístupy do ISISu, ukáže se jim, jak si zapíší předměty, to už můžeš udělat z počítače doma, a kdo chce, vyřídí si studentský průkaz. U nás to zabere okolo půl hodiny.
Co se týče přednášek, no ono by to dítě opravdu muselo být potichu, musíš sama zvážit.
Co se zkoušení týče, už jsem to tu psala v diskusi kdysi. Umím si představit, že mamince vyjdu vstříc, vypíšu jí náhradní termín, ale v případě, že u zkoušky bude mít dítě, které by jakkoliv rušilo, musela by odejít. A rovnou přiznávám, že chodící dítě bych do zkoušecí místnosti nepustila. Máme tam vybavení v řádech desítek milionů a neriskovala bych, že někde něco spadne, dítě zakopne atd. Jde v prvé řadě o bezpečnost dítěte, ale i o to vybavení. Na děti opravdu nejsme pojištění a já bych to ze svého platit nechtěla.
Těch zkoušek je většinou okolo 6 za semestr a každý si to prostě musí nějak zařídit. Věřím, že jsou předměty, které se zkoušejí v kanceláři, tam by mi dítě nevadilo, ale já musím zkoušet ve speciálně vybavené místnosti a tam to prostě nejde.
Odpovědět