Tento týden na mne (a ne poprvé) byl vznesen dotaz, zda lze sepsat smlouva s manželem tak, že když manžel manželku v budoucnosti podvede, tak přijde o majetek, ale že se okamžitě bude muset přestat stýkat s dětmi, a že se k nim nebude moci přiblížit (ani k manželce).
Ehm... já tedy vždy vysvětlím, že vážně není možné smluvně upravit to, aby se manžel v podstatě vzdal své rodičovské zodpovědnosti k dítěti kvůli tomu,že bude nevěrný jejich matce...ale tazatelky se vždycky hrozně rozčilují, jak je to možné, a proč to nejde.
Takže, moje otázka: co za chlapa to může podepsat? Jak vůbec takový požadavek může někoho napadnout? A, to si žena vážně myslí, že chlapa odradí od páchání cizoložství tím, že s ním uzavře smlouvu, kterou by ho chtěla zbavit dětí? A odkud se tahle móda bere?
Právně je to jasné. Morálně mi to přijde naprosto zcestné. Co si o tom myslíte vy?
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.