4.8.2012 20:58:17 zlatožlutá
Re: Proč chovatelé neuvádějí cenu štěňat?
Hmm, tak o tomhle je teda láska ke psům? Mít sice doma papíráka, ale v kotcích, protože volně běhat na zahradě nejde, hlídat ho na každém kroku, aby se psovi "něco" nepřihodilo..... no to snad radši ne. Dost dobře chápu zakladatelku. Když chci psa, pořídím si ho ne proto, abych ho zavřela a hlídala, ale abych mu umožnila docela fajn vyžití, aby celá rodina v něm viděla parťáka, aby to nebyl pes jen jako výrobna na peníze, ale hlavně musí cítit, že ho máme rádi a musí být u nás spokojený. Nedávno jsem řešila stejný problém, jako zakladatelka. Byli jsme u pár chovatelů, viděla jsem ty kotce na psy, množírny na štěňata, bylo mi jich všech líto. A to hodně. Jak zlatě se mají naši dva bezpapíráci a co hůř, dokonce křížěňáci. Od rána můžou skotačit s dětmi na zahradě, chodit s námi pracovat, lítat po lese....... Tak který psí život je kvalitnější? No jasně - neměli jsme deset tisíc na štěně, museli jsme se spokojit s tím zavrhovaným štěnětem, které bylo počato neplánovaně a nehlídaně. Ale zadarmo. Kupodivu na stravu s další péči máme. A to si dokonce dovolím přiznat, že fenu vykastrovat nedáme a když se jí "něco" přihodí, štěňata budeme dávat jen za základní veterinární péči jako jsme to dělali doposud. Jsme prostě "magoři", co mají rádi psy.
Odpovědět