8.8.2012 22:08:27 Meta
Re: Recept na šťávu z červeného rybízu.
Vygooglila jsem tento recept:
***********
Rybízová šťáva
Na 1 l šťávy potřebujeme 1 kg jemného krystalového cukru.
Vyzrálý rybíz vložíme po částech do širokého cedníku a pod tekoucí vodou ho opláchneme a necháme okapat. Potom jej i se stopkami umeleme v mlýnku na ovoce. Získanou šťávu smícháme ve větší porcelánové míse s cukrem a necháme 2 dny rozležet.
Šťáva se má 2 hodiny třít, ale není nutné ji třít soustavně, šťávu zamícháme kdykoliv jdeme kolem mísy, důležité je, aby se šťáva dokonale spojila s cukrem. Třetí den šťávu slijeme do čistých lahví a uzavřeme novými v horké vodě vypařenými zátkami.
Láhve uložíme v temné chladnější místnosti. Šťáva si zachová původní vůni i vitamíny po celý rok.
***********
Bych ty uzávěry ještě vydezinfikovala rumem. U rybízové šťávy je důležité vědět, že musí malinko prokvasit, protože jinak člověk získá rosolovitou hmotu.
Odpovědět