14.8.2012 14:47:33 LOUČÍM SE
Re: Osobní asistent pro autistu
Jak píšeš, že aspoň na matky samoživitelky berou ohled, tak to si nemyslím. Opravdu se posuzují pouze úkony, které zvládá dítě. Jinak je problém prostě v tom, že na posudcích sedí obvoďáci v důchodu, nebo lékaři, kteří raději léčit lidi Nee. Aspoň u nás to tak je. Jinak nevím, ale dobře napsané odvolání si myslím musí projít.
Př: Komunikace: uvádí se: kdy osoba je schopna dorozumět se a porozumět tohle mluví za vše, prostě AS neporozumí.
Orientace: orientovat se časem, místem a osobou, orientovat se v obvyklém prostředí a situacích a přiměřeně v nich reagovat. Tohle je do nebe volající AS se prostě časem neorientuje aspoň ten můj.
Pokud tyhle 2 body lékař neuzná, tak tam prostě nemá co dělat. To je to základní a i kdyby n´měl k ruce pouze papír a na něm napsanou dg Autismus, tak tyhle 2 body musí prostě uznat...
Sakra kdo už v tom konečně udělá pořádek.
Ale holky věřte tomu, že feťáka by posuzovali jinak, tan by komunikaci a orientaci dostal hned.
Já mám přímo v papírech větu: nepřiměřeně reaguje i v běžném prostředí a komunikaci a orientaci samozdřejmě neuznali.
Odpovědět