14.8.2012 10:40:36 Míša+1
Re: Osobní asistent pro autistu
Holky,ještě mě napadlo - pokud nevýjde odvolání.Četla jsem na stránkách "Postižené děti",že to mamince taky po odvolání nevyšlo.Měla autistu s mentální retardací.Nakonec napsala na Ministerstvo práce a sociálních věcí a dostala 3.stupeň na péči.
Jenže,pokud nedají nic a po odvolání jen 1.stupeň,tak to je taky na prd.Já třeba můžu dělat jen na zkr.úvazek.Ráno musím dceru vypravit do školy,babičce se to asi nepovede.Dcera má odpor a ráno mě přemlouvá "neposílej mne do školy".Takže,někdy je to na hraně a z babičky nemá takový respekt.Asi by ji vypravila pozdě,nebo vůbec...a to nikoho nezajímá.A jelikož má negativní přístup ke škole (jako hodně těchto dětí),dost často řeším s učitelkou,že zlobila,vyrušovala a pořád něco.A když musím jít a sejde se mi více doktorů v jednom týdnu,kdo mi dá celý úvazek.
Jinak jsem Asistentka pedagoga a tam chtějí službu i v družině do pozdních odpoledních hodin.To zas dcera vyvádí,pokud nejsem doma,když příjde ze školy.Fakt nevím...potřebuju jen na 4 hodiny a to tak jako asistentka leda ve školkách,kde hodně dětí odchází v poledne domů.Takové místo nemůžu sehnat. :-(
Odpovědět