6.9.2012 14:48:41 Dee Dee+2 kluci
Re: ADHD+Aspergerův syndrom a školka
Lendulinko (a samozřejmě ostatní), mám dotaz. Syn sice nemá žádnou dg. typu PAS, nebo Asperger,ale má některé rysy...u něj je to složitější, těsně před porodem zakrvácel do mozku, vzniknul mu hydrcoefalus, dostal shunt, skoro oslepl.....takže podle psycholožky měl nestandardní vývoj hlavně do roka, kdy opravdu skoro neviděl a má "právo na zvláštnbosti".Je pravda, že s výjimkou řeči nevykazuje auti chování. Když to řeknu laicky, divná je hlavně ta řeč.
Teď ke konkrétní sitauci a dotazu. V červenci začal chodit do školky, je to Montessori školka pro zdravé děti, on je tam jediný jiný.Je bez asistenta.Líbí se mu tam,aspoň to dává najevo. Ale všimla jsem si,že tam skoro enchodí na WC....
Chodí na dopoledne, snaží se vyčůrat doma a vůbec tam nepije. V drtivý většině jdeme domů zasucha,ale už před školkou hlásí potřebu.U něj je ten problém,že na nočník chodil sice krásně brzo, někdy po roce,ale se svlíkáním a oblíkáním má problémy do teď. I s vysazením na záchod. Podle mě si učitelce prostě neřekne.
Co s tím?
(Popravdě řečeno má ve školce i jiné zvláštbosti,ale o tom až někdy jindy)
Odpovědět