8.9.2012 17:21:03 Hr.ouda
Kolik sochařského talentu potřebuje člověk k modelaci houskového knedle?
nekynutého - hrubá mouka 1/2 kg, 2 vejce, 1/4 l mléka a něco přes deci vody, sůl a 3 rohle.
lepí, strašně lepí - nechám 3/4 hod odstát a znova propracuju, do tvaru se to dá zpracovat jen mokrejma rukama, ale pak se to hned rozkydne. Bud to lepí nebo se to rozbředne. Žádný pěkný úhledný šišky, co poslušně a tuze leží na prkně a čekají na uvaření.
Problém je, že tyhle mají po uvaření přesně tu chuť a konzistenci, která se v naší rodině žádá (teda já nežádám, já si nepotrpím na žádný, ale zbytek strávníků). Ale to drama, než to dostanu do hrnce a ty bizarní tvary, co z toho hrnce tahám.
Vítám jakékoliv vychytávky. Jakékoliv.
Odpovědět