10.10.2012 9:39:45 Winky
Re: Recept na domácí müssli
chutná mi jenom zapékané
Základ jsou vločky - ovesné (muesli jím hodně, takže dávám celý pytlík 0.5 kg), když seženeš žitné nebo jiné, lze samozřejmě přidat. Ty vločky pražím na suché pánvi (co největší teflonka), pořád míchám, až jsou opražené (trochu zhnědnou - ale nespálit! a voní) Pro mě tam musí být ořechy - nejradši lískové a vlašské a mandle, lze i kokos atd., ale fakt záleží co kdo má rád. Ty nasekám a přihodím při pražení k vločkám (asi tak v půlce). Pak mám ráda různá semínka - sezamová, dýňová, dobré na nehty a vlasy je lněné. Semínka přidávám až nakonec, protože se rády připalují. Pak pánev odstavím a připravím si sušené ovoce - hrozinky, ananas, banány, meruňky, zdravé jsou brusinky, někdo rád i papáju apod., kdo má sušičku ovoce tak skvělé jsou maliny, jahody a borůvky. No a pak pokud chceš mít muessli s corn-flakes, tak přidat ty, nebo rýžové apod. Všechno to smíchám a ještě horké zaleju medem (taky záleží na chuti, ale několik lžic to bude určitě, jestli med nemáš tekutý tak nechat chvíli rozehřát ve vodní lázni), promíchám, ono to zhrudkovatí, a nechám vychladnout (volně na lince). Pak plním do dóz které se dají zavírat tak, aby tam nevlezli moli (šroubovací víčko).
Odpovědět