15.10.2012 14:52:01 Muumi
Převedení penzijního připojištění na novou smlouvu
Dostala se mi do ruky tato nabídka (nejedná se o nabídku pro mě, ale ty částky jsou nejspíš skutečné). Zajímalo by mě, v čem je háček, protože to přece nebude "jen tak"? Opravdu lze takto převádět uložené prostředky na novou smlouvu a vlastně ještě jednou na ně čerpat státní příspěvek? Nezdá se mi to a určitě v tom bude ještě něco dalšího, o čem paní taktně mlčí, nevěřím, že řekne všechny informace. Díky za případné rady.
# Po našem telefonickém rozhovoru Vám zasílám informace o Vašem penzijním # připojištěním, které máte u České pojišťovny. Určitě víte, že se od 1. 1. 2013 # mění legislativní podmínky důchodové připojištění. My jsme na tuto změnu # reagovali a chtěli bychom Vám nabídnout využití nových podmínek ve sto # procentech.
#
# V současné době si přispíváte do Vašeho penzijního fondu u České pojišťovny # částku 1000,- Kč plus 100,- Kč příspěvek od zaměstnavatele. K této částce # získáváte státní příspěvek ve výši 120 Kč. Od nového roku byste při Vašem # stávajícím příspěvku, tedy 1.100,- Kč, měla nárok na státní příspěvek ve výši # 230 Kč. My Vám však nabízíme možnost převést dosud naspořené finanční # prostředky, ve Vašem případě tato částka činní 187 909 Kč, na novou smlouvu o # penzijním připojištění. Naspořenou částku bychom, rozdělili na 60 stejných dílů # (smlouva by měla trvání 60 měsíců). Dostali bychom ve Vašem případě částku 3 132 # Kč + 100 Kč příspěvek od zaměstnavatele, která by každý měsíc odcházela na Vaše # důchodové připojištění. Tato částka by byla dostatečná k získání sto # procentního příspěvku od státu, tedy zmíněných 230 Kč.
#
# Váš stávající příspěvek tedy částku 1. 000,- Kč měsíčně byste pak mohla # investovat do jiného produktu od České pojišťovny, abyste se v důchodu měla # lépe, nebo ho využívat podle svého uvážení. Z toho tedy vyplývá, Vaše roční # úspora 12 000,- Kč, při zachování stoprocentního příspěvku od státu a využití # maximálního daňového odpočtu.
#
# Mezi další výhody je například vyšší zhodnocení než u stávající smlouvy, # penzijní připojištění bychom spolu uzavřeli podle starých podmínek, které jsou # pro Vás výhodnější. Smlouvu lze kdykoliv vypovědět.
Odpovědět