Štěňátko křížence - nový člen naší rodiny
Asi před měsícem jsem se tu s vámi probírala možnostmi jakým způsobem pořídit pejska, jakou rasu do bytu, jestli s PP, nebo křížece, jestli z útulku nebo lépe přímo od majitele feny. Nakonec jsem se rozhodla pro křížence, říkala jsem si že nějakému pejskovi pomůžu k příjemnému životu, protože si myslím že kříženec nemá budoucnost vůbec jistou. Našla jsem inzerát že majitel fenky daruje dvouměsíční štěňátka. Čtyři fenky, já jsem fenku chtěla, říkala jsem si že bude alespoň z čeho vybírat co se týče povahy. Nechtěla jsem moc bázlivou fenečku a zároveň ani žádného draka, který by trpěl tím, že je v bytě a potřeboval by spíš půl dne lítat po lese. Po příjezdu mi majitel - vesnický chlap, který ale bere psa jako zvíře které si udělalo problém a teď si nese následky, přivolal fenku, kříženku špice a 5 štěňátek, 4 holčičky a jednoho pejska. Štěňátka i maminka vyběhli z kůlny, kde leželi na staré vymontované autosedačce a jinak měli venku malou boudu, nezateplenou. Odčervení byli jednou, v měsíci, na otázku kolikrát pán krmí a čím řekl že jednou denně, konzervou s kolínkama. Očkování pejsci neměli žádné. Popravdě jsem žádného nechtěla, protože maminka byla malá, menší než vypadala na obrázku a štěňata málo krmená, viděla jsem že mé přání aby ze štěňátka vyrostl pejsek střední velikosti nebude splněno, ale byla jsem tam s 13letým synem, který štěňátko chtěl a byl na něj "nastavený", takže jsme se domluvili že na té velikosti vlastně až tak nezáleží a začali vybírat. Vyřadili jsme hodně bázlivou fenku, která k nám vůbec nechtěla jít, vyřadili jsme divokou, která stále pokoušela sourozece, a zbyly dvě holčičky. Z těch si syn jednu vybral a máme jí od soboty doma. Jsem ráda že ji máme, protože v neděli začalo sněžit a nevím jak ta štěňátka v té kůlně nebo boudě přežijí, s málem potravy, neočkovaná. Jenom občas vzpomenu na tu spoustu inzerátů které jsem pročetla - daruji štěňátka křížence, očkovaná, odčervená, plně socializovaná, vymazlená. Bylo jich dost, nabídek poctivých lidí, kteří cítí zodpovědnostza svou fenu a její štěńata. Nevybrala jsem si, protože to byla štěńátka moc velkých pelmen, nebo loveckých plemen, ale teď teprve doceňuji význam slov odčervená, očkovaná, socializovaná. My jsme v sobotu štěně přivezli, v pondělí u veterináře odčervili, zítra jdeme na první očkování a ani nevím, jak dlouho ještě nebudeme smět pořádně ven. Zajímaly by mne vaše reakce, nebo rady pro mne, budu ráda když si se mnou někdo popovídá o mém novém "miminku" nebo předá nějakou zkušenost.
Odpovědět