4.11.2012 7:20:50 ..maya..
Re: Aspergerův syndrom a co dál?
mám stejně starého chlapečka a staršího kluka (8let) s aspergerovým syndromem, AS se dg nejdříve v 5letech, a tohle co popisuješ je u dvouletáku normální, on dělají rádi věci dokola, zkoumají jak co funguje, to že nemluví před tebou nemusí znamenat že nemluví vůbec, můj syn i když mluví krásně ve větách tak před návštěvama moc nemluví, posuzuješ z pozice návštěvy která vidí chlapečka velmi málo. Můj syn taky rád jezdí s vláčky, autíci s vláčky nejezdí, pozorují spíš kolečka nebo točí s kolečkama a tak si vydrží hrát hodiny, pračku točící se pozorují rády všechny děti, já jsem si před měsícem koupila novou pračku a moji kluci u ní první praní seděli všichni tři..a to i nejstarší skoro 12letý
..ale chápu na co narážíš..osobně to vidím tak že on je velmi malý na dg AS, jeho chování je v tomto věku normální..když mu něco spadne atp taky jde a uklidí to, uklidí po sobě i po jídle, náš autistický syn nechá ležet tam kde dojedl, že zhrne rohožku ho absolutně nezajímá a řekla bych že to kolikrát ani nezaznamená..děláš si zbytečné starosti a navíc na místě kde nemusíš
Odpovědět