8.11.2012 9:03:16 Piccolina
Míra intimity mezi otcem a dcerou
Chtěla bych se zeptat, co je pro vás osobně hranicí ve fyzickém kontaktu mezi otcem a jeho dospělou dcerou.
Proč se ptám. Byla jsem na návštěvě u přátel - manželský pár, oba kolem šedesátky - kteří mají velmi krásný a láskyplný vzath se svými dětmi. I na veřejnosti se objímají, líbají, hladí. Nikomu tyto projevy nepříjdou nepatřičné, prostě si tím vyjadřují náklonnost a lásku, patří to k nim. Já sama až tak kontaktní nejsem, ale chápu, že to jiní lidé mají prostě jinak. Při té navštěvě mě ale zarazilo, že si dcera( 28 )sedla na klín tátovi, i když volného místa k sezení bylo všude dost. Abych pravdu řekla, přivedlo mě to do rozpaků, nevědela jsem, jak reagovat. Možná je to pro mě jenom nezvyk, ale vést rozhovor s někým, na nějž musím jukat přes rameno jeho dospělé dcery, mi bylo nepříjemné. Raději jsem se rozloučila a šla domů. Přátele znám velmi dobře, vím, že v tom sezení na klíně nebyl žádný sexuální podtext...i tak tím pro mě byla překročena hranice toho, co se "nedělá". Jak to vidíte vy ?
P.S. Opravdu se nejedná o žádný skrytý výzkum pro ženský časopis, i když téma se možná nabízí. Jsem jen zvědavá
...
Odpovědět