Tenkrát mírová dohoda - dobře, z tohoto úhlu pohledu v tom případě komunisti vládli - tzn. jaká teda nespravedlnost???? Proč teda restituce?????
Na jednu stranu tvrdíš, že se nemůžeme zaobírat zákony středověku a najednou mám uznávat sice mírovou, ale přesto dohodu, která byla vytvořena právě pro církve. Jedno jaké. Protože v té době to stejně byla diktatura. Náboženská svoboda vypadá jinak. Pokud jsem nucena prijímat víru vládnoucí moci - tak to není žádná svoboda.
Náboženská diktatura nebo komunistická diktatura, nacistická - diktatura jako diktatura. A víra byla v minulosti zneužívaná diktaturami z 90%. O nábožnské svobodě jsem ochotná uvažovat v rámci demokratických režimů, dy si opravdu svobodně věří kdo chce čemu chce.
Z jakého titulu se k církevním restitucím přistupuje jinak než k těm ostatním. Kolik šlechtických rodů se tu soudí o majetek a stát dělá psí kusy, aby jim to nemusel vracet? A jde tam o naprost jasně prokazatelný majetek. Ne, že prohlásím -tohle ylo moje.
A peníze stranou? Co je to za blbost. Kdyby se nedaly na církevní restituce můžou se použít na zdravotnictví nebo na důchody. Pardon, ale to by mi v sučasné chvíli přišlo smysluplnejší. Tedy ten zbytek peněz, co by se nevyplatily v rámci neoddiskutovatelných a jasně prokazatelných nároků.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.