Re: Kde konci levicactvi a zacina bolsevismus, komunismus, marasmus? A co to vlastne chtel ten Marx?
Hroudo, no prave na Marxe jsem sahnout chtela a neco si od nej po triceti letech precist.
No psala jsem prece, ze nezpochybnuju, prave naopak, ze za socialni prava se musi bojovat a bohuzel i nevybirave, kdyz na masy se nahlizelo jako na podlidi, jak rikas, stale znova me to udivuje, ted cerstve me zas sokoval Freud v nejakem spisku, ktery jsem nedocetla, lidi jsou tupy, liny a je jim treba vudce, paneboze. No mozna jsem to nepochopila.
Ja si myslela, ze komunisti povstali nebo byli frakci socialnich stran, ale kde byl ten zlom… Manifest byl psan pro ne, takze Marxe a komunisty uplne oddelovat nelze ne? a ze bych jako vyusteni boje za socialni prava mela zit v komune a delit se s ostanimi o manzela i kosile? To si tech tricet let z manifestu pamatuju, ale chci byt poucena, jak to teda je
A Inkvizice se dela v ramci krestanske cirkve a je nutny aspon hledat proc asi, a ne si rict, ze to nesouvisi a je to davno
Odpovědět