Re: Volební kalkulačka - prezident 2013
Žubko, já se o tyto věci dost zajímám a právě proto jsem proti tomu. Spasit svět nemůžu, ale můžu si místo pěti triček z indických pesticidovaných bavlněných plantaží (dělníci se jimi brodí bosi a s holýma rukama) a barvených karcinogenními jedy (opět bosky, holýma rukama), které se vypouštějí vesničanům na pole, z jejichž prodejní ceny jde malinký zlomek na mzdu dělníka a většina na marži obchodníka a ještě teda něco na dopravu přes půl zeměkoule (těch splodin...)... koupit jedno z biobavlny a fair trade nebo české výroby (skutečně české; ona i většina toho, co je jakože vyrobeno v ČR, je z Číny (v ČR se třeba jen našije ta cedulka). To samé s elektronikou, to samé s kytkama, se vším. Dá se s tím něco dělat, akorát jsme marniví, pohodlní a líní, zavřeme oči a jedeme dál, co je za humny, nás nezajímá.
Mezi těmi otázkami nebylo prakticky nic o sociální zodpovědnosti, humanitě a lidských právech, demokracii (ta se přece neomezuje na to, zda s KSČM nebo bez), trvalé udržitelnosti. Byl tam akorát Temelín, proti kterému nejsem striktně ani já, (střízlivý) volič zelených.
Odpovědět