24.11.2012 19:06:56 Winky
Re: Otužování
hele, to s těma zmrzlýma rukama a nohama (a krkem) mám taky, prý na tyhle "tělní periferie" pomáhá nějaký přípravek s výtažkem z Ginkgo biloba. Ale osobně jsem to nevyzkoušela, nicméně asi bych měla. Právě u těch koní mi už několikrát regulerně zbělaly prsty od chladu (takový to palec a ukazováček na noze jsou růžové a ty tři zbývající prsty jsou úplně bílé, musela jsem si vždycky napustit trochu teplé vody do vany a dát si nohy rozmrznout). No a prý po každém takovémhle větším prochladnutí jsou ta místa víc a víc citlivá na chlad. Regulérně jsem uvažovala o vyhřívaných vložkách do bot. Nejhorší byly zimní vyjížďky, když máš vlastně nohy ve vzduchu tak od těch promrzlých podrážek jsem mívala celá chodidla "zmrtvělá", slézt z koně a stoupnout si na zem byl pak ten nejhorší úkon....
Takže rady - zjisti jestli vám v baráku někde netáhne průvan (to mi přijde na nastydnutí horší než jen chladnější vzduch jako takový), sniž teplotu na 22 a pro sebe si kup zahřívátko do bot nebo/a preparát v lékárně. Koníkům zdar.
Odpovědět