20.12.2012 0:00:21 pomnenka
Re: ZŠ a MŠ Heřmánek Praha 8 a 9, znáte je někdo?
Já tam mám předškoláčka přihlášeného. Způsob výuky, pomůcky, přístup k dětem tam považuji za naprosto super. Samozřejmě záleží vždy na učiteli, ale tady se snaží vybírat si lidi, co zapadnou. Kombinují více přístupů, z montessori si vybírají. Moc se mi líbí, že děti se učí hodně formou pokusů, mají dramatickou výchovu jako součást češtiny apod. AJ od 1. třídy, rodilý mluvčí plus český učitel mu asistuje. Rozhodující je pro mne bezpečné prostředí a malý počet dětí ve třídě. Nevýhoda je pro mne peníze samozřejmě, i když to není zas tolik, dojíždění a paradoxně to, co pro většinu je výhoda, že mají od 9 do 14 s pauzou na oběd, protože syn se hodně unaví, doted musí spát po obědě. Ale snad dozraje. Kamarádka tam má prvňáčka a je nadšená. Dvě další známé mají děti ve školce a jsou také spokojené, hlavně přístupem k dětem. Relativní nevýhoda je krátká historie školy (mají zatím v běhu 3 ročníky) ale zase školka se úspěšně rozvíjí už déle. Na Ládví bude 2. stupeň, ve Chvalech, kam jdeme my (je to blíž) mají jen několik místností. Ale zase hezký areál, pár metrů tělocvična.
Odpovědět