30.1.2013 11:57:37 *Hanka* & Lucinka
Re: flexi pojištění od PČS
no předpokládám, že bratr zná praktiky dané pojišťovny... jak aktuálně fungují....
další možnost by byla pojistku upravit tak, aby se platilo totální minimum.... a pak buď nechat smlouvu na totálním minimu žít dál nebo návod 3x nazaplatit a čekat až vypovědí.... pak kvůli pár stovkám za 3 měsíční pojistné těžko dorazí exekutor.... ale je to všechno o lidech. Dobrý finanční poradce ti poradí jak smlouvu upravit, předělat, zrušit....
Např. brácha Flexi doporučuje... ale nejde o provizi, finanční poradce ti musí přece zdůvodnit proč ti doporučuje zrušit, předělat, udělat u jiné pojišťovny...
Jasně, pokud jiná pojišťovna nabízí stejné služby levněji, případně za stejnou cenu kvalitnější služby, tak je potřeba spočítat náklady spojené se zrušením staré pojistky, předělání nové, případně upravit starou než naběhou všechny rizika na nové....
Pokud už někdo nějakou pojistku má, tak né vždy je to tak jednoduché....
Loni jsem si nechala přepočítat naší Flexi na obdobnou pojistku od Kooperativy, na stejná rizika a vyšla o docela dost peněz víc. Kooperativa tam měla jednu jedinou věc výhodnější... už nevím jestli to bylo pojištění pracovní neschopnosti, nebo pobyt v nemocnici.... nebo tak něco a bylo to buď levnější nebo výhodnější. Ale jen pojištěné to dané riziko.
Ke stejnému aktuálnímu datu se stejnými riziky jsem si zpracovala návrh u Flexi a vycházelo levněji.... simulaci na Flexi jsem si dělala sama hned poté co jsem přišla z pobočky Kooperativy
Ale jsou to rok staré informace, takže v současné době to může být úplně jinak.
Odpovědět