Ahoj,
doufám, že se neurazíš. Třeba to co popíšu není vubec Váš případ, ale jezdím na tábory už roky. Byla jsem 7 roku vedoucí malých chlapcu, ale ono je to jako jdedno, jestli jsou to holky nebo kluci. Jen teda musím konstatovat, že ta práce byla rok od roku náročnější. Prostě muj názor je ten, že děti moc hýčkáme. Nevím, jestli to bylo i mým věkem a nebo stoupající ochotou rodiču dělat za děti naprosto všechno a to i včetně toho pití.
Copak Vám příjde normální říkat 7 letému dítěti, kdy se má napít a najíst???
...teda já vidím i v okolí, že třebas jedna moje příbuzná nosí 7 leté holce aktovku, před školou vytáhne krabičku s pokrájenými kousky ovoce a na začátku roku prosila učitelku, aby na malou dohlídla, jestli dost pije?!?!
Jako nezlobte se, ale Vás si někdo ve škole někdy všímal, jestli svačíte a pijete? Jestli jste si oblékli svetříček a košilku? Ano, vedoucí je tam od toho, aby řekl, vemte si na sebe tepláky, mikiny, budndy a pláštěnky, zopakoval to třeba 10x, ale přeci nemužete chtít, aby oblékal jednotlivě 10 dětí?! KOmu je zima obleče se, kdo má hlad nají se, jdlo je tady, pití je tady.
Tak že asi tak. Kluka bych příště poslala znova, jestli se mu to líbilo neb ho to alespoň naučí samostatnosti a prostě ho zkus lépe instruovat ty. At si sám zabalí batoh, at ví co a kde má, nebude si třeba myslet, žes mu to s sebou nedala (to je naproto běžná praxe - to mi máma nedala holiny a pak je za týden najdeš v kufru
)
Neber to nijak jako útok, oni i děti jsou někdy jako jelimánci i když doma fungují třeba normálně, ale pak taky hodně dělá i kolektiv a když mají zábavu, nemají čas vnímat takové poznámky
. Zocelí se a příště už to bude lepší, uvidíš.