Terezo - ano, připouštím, že jsem ohledně MZ impulsivní, protože ho z mnoha důvodů považuji za nebezpečného a zlého člověka.
Jeho voliče do jednoho pytle neházím, to jsem tu psala asi 100x.
Nevolili ho jen nablblí alkoholici, to vůbec ne.
Stejně jako knížete nevolili jen pražští intelektuálové (kterých znám mimochodem poměrně dost a nevím o tom, že by se váleli v salónech - to je jen další populistická lež
)
MZ z neznámých důvodů volila i má dlouholetá dobrá přítelkyně, které si nesmírně vážím (kromě jednoho známého je to však jediný mně blízký čověk, o němž vím, že MZ volil, a k němuž mám úctu).
Nicméně ať kdokoli argumentuje jakkoli, pro mě je z morálního a etického hlediska nepřijatelné hodit hlas vulgární, sprosté a patologicky prolhané osobě, i kdyby šlo o člověka chytrého, sečtělého, vzdělaného a na vysokou politiku dostatečně tvrdého, protože ten, kdo mu ten hlas hodil, se vědomě či nevědomě se lží a nenávistí ztotožňuje.
Volič zlého a nenávistného člověka, plného zášti, sám takový být nemusí, dokonce jich většina asi taková opravdu není (doufám), ale přece jen to vypovídá o tom, jak daleko jsou lidé s to zajít, a nakolik jsou s to tolerovat nepřípustné lidské vlastnosti, ať už z toho či onoho důvodu.
A můj osobní důvod a to připouštím jako subjektivní názor, ač z mého hlediska též neodpustitelný, je to, že je jedna ruka s komunisty a bývalými estébáky, což je totéž jako paktovat se s fašisty (kteroužto spojitost ostatně rozpoutáním nacionalistických vášní a xenofobie, dokázal...)
Toť vše
Ohledně knížete - beru ho stejně jako Zemana, tj. jako jednotlivce, nikoli předsedu nějaké strany a nevolím dle toho, kdo s ním sedí v kanclu, protože to neznamená, že je to jeho nejlepší přítel.
A jako individuum je Jeho Nejasnost prostě skvělá - což je opět můj osobní pohled.
Jenže pokud sis všimla - vetšinou tu nepěju ódy na knížete, nýbrž plivu na jeho protivníka, protože mi v současné chvíli daleko podstatnější připadá, jaký je MZ, než jaký je KS