19.3.2013 15:59:34 štěpánkaa
Re: Lída Rakušanová děkuje projektu Demagog.cz
Innoo, víš co, ty si gratuluj, že jsi (možná) podědila geny po svých předcích a (možná) budeš v 70ti jura. Já tuhle hezkou vyhlídku bohužel nemám, mí předkové byli v 70ti buď mrtví a nebo v invalidním důchodu. zatím se utěšuji tím, že o své zdraví více dbám a jsem v velší kondici než oni (chacha). jediná výjímka je můj táta, ten do 70ti ještě pracoval. Nicméně, jak se říká - dokud udržím křídu a moč, od tabule mě nedostanou.
jen je otázka, jak dlouho udržím
ještě bych tě závěrem upozornila, že někteří lidé pracují tak těžce fyzicky (nakonec ale i psychická práce může být podobně vyčerpávající - že už hlava nic nepobere), že v 70ti opravdu svoji práci vykonávat nemohou
nakonec i některé přispěvatelky tady o tomto psaly - a u mladších osob než je 70.
plánovat všem lidem bez ohledu na pracovní náplň a nebo na zdravotní či rodinný stav pracovní proces nejméně do 70ti let (to mi vypočítala kalkulačka pro moje děti - já jsme na tom "královsky" - můžu jít asi v 66 - to byla většina mých předků jiýž po smrti) považuji za opravdu daleko za čárou.
řekla bych, že důchodce, kteří na tom nejsou zdravotně dobře venku moc nepotkáš a s holemi na nordic walking už vůbec ne
Odpovědět