Re: Stekno
Tak jinak. Naposledy, má člověk duši nebo je člověk duše?
A má zvíře duši nebo je zvíře duše?
------------------------------------------------
Proč mám postižené dítě? Už jsem na to dříve odpovídala, ale dobrá.
(Římanům 5:12, Kazatel 9:11)
Nevěřím, že mi postižené dítě dal Jehova. On nastavil proces rozmnožování už v ráji a my tahle fungujeme. Jelikož Adam zhřešil my jako jeho potomci podléháme hříchu a smrti. Ztratili jsme dokonalost tedy i fyzickou. Postupně chátráme a umíráme. Na základě toho jsme i nemocní. Na základě toho se už nemocní a někdy i postižní rodíme. Někdy k tomu mohou přispět vnější faktory. Znečištění, špatná strava, léky, očkování atd., atd. U mě konkrétně to způsobilo více faktorů. Dále nezapomínejme, že celý svět leží v moci "toho ničemného".(1.Jana 5:19)
Ale!
Nikdy mě nenapadlo z naší těžké situace vinit Boha. Možná mě trochu mrzelo, že to připustil, když ví jaká jsem (ustrašená a nervní) až postupem času jsem zjistila, že platí to co říká 1. Korinťanům 10:13 "Nepotkala vás zkouška nad lidské síly. Bůh je věrný: nedopustí, abyste byli podrobeni zkoušce, kterou byste nemohli vydržet, nýbrž se zkouškou vám připraví i východisko a dá vám sílu, abyste mohli obstát."
A když jsem si uvědomila tuto skutečnost ještě více mě to k němu přitáhlo. Cítím jeho pomoc každý den.
Vím, že Jehovovi i Ježíšovi je líto každého kdo trpí (proto nevěřím, že by přihlíželi trápení duší v pekle) a věřím, že tento stav v jakém se nachází nejen můj syn, ale všichni nemocní a postižení lidé už nebude trvat dlouho.
A díky tomu, že máme zprávy o tom jak se k nemocným choval Ježíš, když byl na zemi... jak byl soucitný a uzdravoval, je pro mě skutečností, že se opravdu splní proroctví z Izajáše 33:24 " Nikdo z obyvatel neřekne: "Jsem nemocen.""
Odpovědět