6.5.2013 21:39:02 Anna Veselá
Úplná rodina za každou cenu
Má podle vás smysl udržovat kvůli dětem vztah, který je už delší dobu nefunkční? Nebrat jim tzv. úplnou rodinu? Nebo je lepší být trochu sobec a od partnera odejít, i když tím děti přijdou o milovaného tatínka? Má tu některá z vás takovou zkušenost?
Přemýšlím o tom poslední dobou čím dál častěji, vztah je už nenávratně v troskách a chlapovo chování ke mně raději ani nekomentuju. Ale obě děti ho milují, hlavně dcerka je na něm závislá. On se k dětem chová pěkně (i když je pravda že moc ze svého volného času jim nevěnuje, proč taky, když na rodičovské jsem já... Ale to už je zase o něčem jiném) a já si neumím představit rozdělit je. Nevím jak by to ti dva snášeli, tedy opět hlavně dcera, syn je ještě malý... Takže nechat dětem otce a úplnou rodinu jak má být? Nebo od něj odejít a oddechnout si, mít pokoj od každodenních hádek a urážek a žít s dětmi sama v klidu a pohodě? Ovšem bez něj, což si neumím představit jak by dcera zvládala. Existuje vůbec nějaká rada, jak z toho ven, aby to bylo pro děti co nejméně bolestné? Jde mi hlavně o ně. Nemůžu se rozhodnout, jestli komplet rodina s věčnými hádkami, nebo žít v klidu, ale sami, bez milovaného tatínka. Už jsem v koncích, poslední dobou neuvažuju nad ničím jiným
Co byste dělaly vy?
Odpovědět