Re: Jake mate zkusenosti s Vojtovou metodou
Ahoj,
mám holčičku 13 let. Narodila se hypotonická, chyběl jí jeden z novorozeneckých reflexů. Ihned v porodnici jí dělali CT mozku - vše bylo sice OK, ale ihned jsme museli začít navštěvovat dětského neurologa a ten mi vysvětlil jednu věc - že v tomto útlém věku musí dojít k propojení spousty nervových zakončení a spoustu dalšího - a že je tedy velice důležité tomu propojení pomoci (právě rehabilitací, cvičením) - aby se dítě v pozdějším věku vyvíjelo normálně. V pozdějším věku se to již takto nedá napravit. Tvá holčička má právě věk na účinné cvičení..
Začali jsme v prvním čtvrtroce chodit na rehabilitaci cvičit Vojtovku - také tam byl pláč, při jednom cviku se děti pravidelně počurají :) - ale zvládli jsme to. Musela jsem do práce, na rehab. s námi jezdila i paní na hlídání a s malou jsme pak cvičily obě, celkem 5x denně. V roce jsme byly prohlášeny za zdravé dítě a od té doby OK.
Malá dnes dělá závodně sport a je na gymnáziu. Tedy jsem za všechny kroky v jejím útlém dětstství všem moc vděčná.
Co takhle tchýni moc nevysvětlovat a spíš jen přesvědčovat, že s malou jen cvičíš, jak je v našich končinách obvyklou zvyklostí?
Nebo pak druhý pokus - vyprávěj jí příběhy jiných.. jak to bylo pro jejich děti přínosné.
Určitě cvičte.
Mimochodem, moje neteř také žije v Saudi..
Odpovědět