Re: Mužská pomoc v domácnosti a péče o děti
Danae - netuším, kolik let je "osobě o generac starší", ale vzhledem k tvému věku asi tak, jako nám. Mně je 49, manželovi 52. Jeho spolupráce v domácnosti (na "pomáhání" jsem alergická, domácnost je moje jako jeho) je v podstatě podle toho, jakou máme kdo směnu - když je on dopoledne doma, tak klidně udělá oběd, když je doma odpoledne pověcí vyprané prádlo a zase ho posbírá... O odpadky se stará výhradně on - třídíme myslím si dost pečlivě a on se o to stará - a o nákupy se staráme tak napůl.
On je ten, který vezme auto na STK, ale když tu nebyl, udělala jsem to klidně i já, on je ten, kdo spíš vymění prasklou žárovku, ale když je na směně, tak to udělám já. Prostě když jsme tu oba, jsou věci, které spíše udělá on a které spáš já, ale pokud je jeden z nás v práci, tak je naprosto bez potíží zastupitelný.
S druhou dcerou byl dva roky na mateřské, v době, kdy jsem měla dost náročné povolání se služebními cestami tak 1 - 2x měsíčně se byl schopen postarat o vše...
Mmch já jsem asi z dost "divné rodiny", protože miminka u nás doma přebalovat i můj otec, který bude mít letos 88. Takže není to jen o té "generaci", ale hodně o výchově. U nás doma se NIKDY nedělily práce na mužské a ženské...
Odpovědět