Knihu na gymnáziu v zájmu naučení na zkoušení jsem doma otevřela jednou, když mi fyzikářka chtěla dát 2 na výzo po té, co jsme si při zkoušení u tabule fakt nerozuměly (popsala jsem daný jev "po svém" se správnými vzorci, ona že něco mám dobře, ale říkám to špatně - na otázku, co říkám špatně odvětila, že to mám "celé nějak jinak"). Naučila jsem se pak z knihy zpaměti asi tři stránky právě zkoušeného tématu včetně obrázků a přerecitovala to fyzikářce i s odkazem na obrázky, které jsem načrtla na tabuli. Fyzikářka pak spokojeně pokývala hlavou a se slovy "vidíš, Kadrnožková, že to jde, když chceš...". K čemu takové recitování, za které měly jedničky i studentky, které by to jinými slovy říct nedokázaly - netušíce zhola oč jde - to nevím. Tak náročné bylo gymnázium. Ale je to dávno, dneska je to již náročnější.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.