Re: Koupit papiňák, nebo parní hrnec?
Bez papiňáku neumím fungovat
Využívám ho hlavně na luštěniny a dušená masa.
Vývar v papiňáku se samozřejmě klidně dělat dá a je zcela OK (dokonce podle některých studií bylo zjištěno, že z papiňáku je i kvalitnější - tuším o tom píše H.This). Ale - je potřeba stejně jako na klasický vývar nejdřív maso opéci, pak zalít studenou, přivést kv varu a sebrat tu první velkou pěnu. Pak papiňák zavřít a udělat klasicky vývar.
Parní hrnec já bych nevyužila, je to moc velký krám a je nahraditelný jiným nádobím, narozdíl od papiňáku. Na vaření v páře používám veliký hrnec na těstoviny s děrovanou vložkou, funguje to naprosto stejně jako parní hrnec. Když potřebuju dvě patra, tak na vložku dám ještě pařáček. Parní hrnec totiž nic speciálního neprování, jen generuje netlakovanou páru a to umím i jinak
Odpovědět