31.10.2013 22:18:36 karma
Gestační diabetes a následně cukrovka
ŽENY, JSTE TU NĚKTERÁ, KTERÁ MĚLA TĚH.CUKROVKU A NÁSLEDNĚ I BĚŽNOU? (šmarjá, omluva za caps!)
já měla gestační, držela jsem dietu (a měla děsný strach o mimino, takže jsem ke konci jedla fakt tvaroh a vejce...a miminko je v pohodě. Za chvíli bude mít 4 měsíce. V poradně mi dělali testy a řekli, že mám nějaké zvýšené hodnoty, čili mám vyšší riziko vzniku "stařecké"cukrovky. A nechali mi glukometr, at se občas změřím. Cítila jsem se po porodu dobře, ale poslední měsíc cca je mi furt šoufl, cítím často takový "neklid", jakoby hypoglykemii...(a je fakt, že se asi blbě stravuju, mimino nespí, do toho starší dítě, jím dost "pod psa", nepravidelně a do toho plně kojím...prostě rané mateřství) tak jsem se dnes měřila a 2,5hod po jídle jsem měla 9,5. mŮŽE být výsledek podmíněn hormonálně (kojením), nebo prostě blbá hodnota? Mmch mimino je fakt obřík, porodní váha 2,8kg, nyní ve 4měsících má 7kg (to měla starší dcera v půl roce)...může taková akcelerace souviset s případným diabetem matky?? Chystám se do špitálu zavolat a objednat, ale zde se ví absolutně vše, tak když se někdo podělí, budu nadšena...třeba ráno...dík.
Odpovědět