Re: Diktují vám (vašim prvnáčkům), jaké plnící pero "smí" dítě používat?
Nám nikdo nic nediktoval.
Ale některé učitelky dávají přednost klasickému plnícímu peru kvůli netlačení. Jenže netlačit, uvolnit ruku, by dítě mělo ještě před tím, než tím perem začne psát . Některé děti tlačí dlouho, a pak ať radši tlačí do Stabila než do klasického pera, které tím rozskřípou. A jiné děti zase tlačí málo a sláva za Stabilo, že je alespoň něco vidět. No a pro leváky je klasické plnící pero stejně nepoužitelné, takže vyžadovat něco takového po pravácích a levákům dát volnost ve výběru, to mi přijde na hlavu postavené.
Mně psaly na prvním stupni Stabilem všechny čtyři holky, nejstarší už přešla na propisky (na druhém stupni) a nejmladší píše radši Pilotem nebo Tornádem, ale dvojčata mají nejradši Stabilo a nechtějí se ho vzdát, i když mají i to Tornádo a Pilota.
Já jsem jako dítě klasické pero rozhodně ráda neměla a hrozně jsem se těšila, až to nikdo nebude kontrolovat a já budu moct psát čínou...
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.