| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : květen 2011

25.11.2013 13:40:03 maw

Re: Ahoj po hrozně dlouhé době!

Mnooo.... Joli... husté...!

Mě při čtení Tvých řádků napadlo: "Sobec!"
(Jak jinak nazvat tak velký zájem o své vlastní pohodlí na úkor vlastního malého dítěte, a jak jinak nazvat chování vůči Tobě.)

No a dle mého názoru: ať uděláš co uděláš, tak všechno/cokoli bude stejně málo (což už začínáš vidět) a budou další a další důvody proč ne z jeho strany.

Doporučuju mrknout se někde na dynamiku vztahů.... je to něco jako magnety, když jeden chce být moc blízko (příliš obětavý, příliš hodný, příliš....) a na tom druhém "visí", tak ten mu utíká; když jeden druhého má tendence spíš odmítat, odesílat, druhý se chce přiblížit.
A manipulativní techniky... tak když chlap mluví o vyspání nevyspání, jak se 3 dny nebo 3 měsíce nevyspal, tomu má leckterá matka doma chuť se vysmát nebo se fakt zasmát... těhotenství, miminko, kojení, buzení....
A ehm, jestliže ho na lehoučcé matračce budí, jak Ty se pohneš... Tak s touhle princeznou na hrášku já bych nevydržela. Ale oni tihle týpci mají ve zvyku najít si hodné holky, u mě nebo u Katky by nepochodil... (a ani by si nás nevybral, rozuměj povahově).

A když už to tu Katka načla: buď se budeš trápit tím, že druhé nee, nebo se stane a přijde, vzdor překážkám (a co pak uděláta?), nebo Tvá touha zvítězí.
Oh jistě, můžeš do toho prásknout "sama", ale je to na úkor dítěte, dost se to obv. odrazí na vztahu rodiče, který ho nechtěl, k němu.
To, jakým způsobem s Tebou D. mluví dle mě není zcela ok, v daných souvislostech... Čím víc budeš v pozici škmrajícího/podřízeného, tím hůř.
Ještě ta matračka - on se nevyspí, když Ty se tam pohneš, musí spát na té super matračce, protože pohovka v obýváku je chladná... (jak kdyby nešlo pod sebe dát deku), a pak mu nevadí rozkládací gauč (ne-li ten samý).
To jeho odpočívání u pc a tak, to by bylo něco na mě teda. Hrozně unavený z práce, z OL k vám domů je to bratru hodinka ve vlaku, kdy si může spát, číst, přemýtat... A on přijde unavený? A kdy Ty máš takovou hodinku? Tedy 2 denně, tedy 10 za týden?

A není dle mě normální/zdravé, že nechce s L. být, když může (jedna věc je se vyspat, odpočinout si, pokud má náročnou práci, ale to on zase tak děsně náročnou nemá, sobec nemá na mysli, aby Ty sis někdy odpočala, a už vůbec nemá na mysli Leuš a její zájmy (stěhování, bytí spolu, hračky a hraní atp.)

Potíž je, že toho děláš příliš, a je jen málo lidí, kteří tohle ocení.
Čím víc se budeš snažit v tomto duchu, tím víc Tě požene do kouta, a stejně pochybuju, že změní názor.
Možná na čase najít si své zájmy, své kamarádky, a třeba někdy místo v 15.30 nastoupeny na značce byste si mohly jít někam tvořit adventní věnec či se kdekoli jinde družit, možná by pán koukal, že není středobodem vašeho vesmíru, když si to nezaslouží. A buď si teda může odpočívat a Ty/vy si užijete rozumný program jinde, a buď mu najednou bude doma někdo chybět, a nebo taky ne.

A jinak by mě zajímalo, co tak odpočívá u PC, nebo spíš s kým si píše.
Jestli ono není důležitější odpočinout si od PC. Tak obecně.

Ostatní jemnější nuance napsala Katka, a budiž pochválena za to, že tam má i konstruktivní připomínky. (Páč mě tu nějak nejdou, promiň, ale máme Tě rády, tak Ti tu nebudeme lhát.)

Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
Ahoj Claire 222 6.9.2013 6:54
*Ahoj po hrozně dlouhé době! Jollajda+ Lea 23.11.2013 21:6
**Re: Ahoj po hrozně dlouhé době! Katka+3 kluci 24.11.2013 17:7
**Re: Ahoj po hrozně dlouhé době! maw 25.11.2013 13:40
***Re: Ahoj po hrozně dlouhé době! maw 25.11.2013 13:46
****Re: Ahoj po hrozně dlouhé době! Jollajda+ Lea 28.11.2013 14:16
*****Re: Ahoj po hrozně dlouhé době... AsiD 3.12.2013 19:50

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.