Tak já bych se psa z útulku a priori neodříkala - někdy se tam dají najít i štěňata, která nebudou mít takovou psychickou zátěž. Co se týká zdravotního stavu fyzického - bratr měl od štěněte retrívra od vyhlášeného chovatele a celý život ho musel krmit drahými spešl granulemi, protože pes byl těžký alergik. Takže jistota 100% zdravotního stavu není ani u papíráka. Jinak ty alergie bych spíše čekala od přešlechtěných psů, než od nějaké směsky.
Začátečníhovi bych určitě nedoporučovala jekéhokoli teriéra, ani jezevčíka (jsou tvrdohlaví). Myslela jsem na bordelku, ale někdo tu psal, že také pro začátečníka ne. A co takhle chodský pes nebo americký kavalír? Nevím, jak velkého si toho psa představujete....
Jinak štěně bych si vždy brala na jaro, ideálně před prázdninami, abych se mu měla čas na začítku hodně věnovat.
JO a po zkušenostech s mým současným psem: Pokud nebudete mít psa trvale v kotci, ale bude s vámi i doma, NEBRALA BYCH PSA Z KOTCOVÉHO ODCHOVU!!!! Mám šestého německého ovčáka, taže si troufám říct, že to plemeno znám. Ale je to první "kotcový" pes a je to úplně jiný živočisý druh, než jsem byla zvyklá!!!!
A pod stromeček bych se také přimlouvala pro nějakou odbornou literaturu - ať si syn načte, co by ho čekalo....
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.