25.2.2014 20:41:26 Pam-pela
Re: Katolická rodina a regulace počtu dětí...
Maruško,
jak tady někdo napsal - Bůh nám dal svobodnou vůli a i rozum.
Ono leckdy se mimi narodí i přes antikoncepci - pak to beru, že se narodit mělo a dám mu prostor - máme takto dvě ze čtyř.
Na druhé straně nejsme králíci, abychom cíleně včas neregulovali počet potomstva a množili se bez rozumu. Kdyby to takhle dělal každý, za chvilku budeme mít přirozenou přírodní selekci, protože už takhle roste počet lidstva geometrickou řadou.
Osobně za mě - budu mít tolik dětí, o kolik jsem schopna se s manželem bez pomoci kohokoliv (i státu) - postarat. To by měl udělat každý člověk, protože rozmnožit se jen tak bez rozumu, jen proto, že to technicky lze, to zvládnou zvířátka. My jsme prostě lidi - a schopnost plánovat a rozhodovat se.
Ono dřív, když antikoncepce nebyla, byla vysoká dětská úmrtnost, prostě dospělosti se dožila sotva polovina dětí, byla to jakási přirozená redukce.
Dneska je to jinak - a jak jsem vnitřně proti potratům, tak jsem všemi deseti PRO PPR.
Možnost mít dítě, tedy zplodit dítě, je pouhá MOŽNOST, a je jen na nás, jestli ji využijeme nebo ne...Bůh rozhodně neřekl, že se máme množit naprosto nekontrolovaně
.
Odpovědět