CHtěla jsem napsat avokádem, ale svynka už mě předběhla
To miluju, nejen na topinku, prostě normálně na jakýkoli chleba.
pak mažu strašně ráda tvarohem, ten posypat kmínem, solí a troškou mleté papriky.
Jianá varianta sůl a pažitka.
Máslem samozřejmě.
Bílé pečivo nemám moc ráda, tak si ho krájím na plátky, zapeču v troubě a pokapu olivovým olejem. Pak už obložím podle chuti, nejlíp sušenou šunkou.
Pod šunku mažu hořčicovým máslem s jemně krájenou cibulkou.
Mažu taky majonézou, buď samotnou, nebo z ní dělám domácí ztatarku a podmazávám s tím obložené chleby.
Měla jsem moc ráda arašídové máslo, ale vyloupla se mi alergie na buráky. Pokoušela jsem se vyrovit máslo z vlašských ořechů, ale doma to tak nerozmělním.
mažu taky ráda hommos, i když spíš na pita chleba, ale snesu ho i na běžném chlebu.
Manželovi vyrábím domácí nocciolatu (nemůžu ani lískáče
).
Pod zeleninu mažu hustou kyselou smetanou, buď samotnou, nebo trochu ochucenou česnekem a solí.
Dítěti mažu obvykle lučinou, žervé nebo máslem.
Ale celkově toho vlastně moc nemažu, nejíme moc pečiva.