Re: Příloha ke smaženému řízku, bez brambor
Rýže je k řízku původnější než brambory
Nebo ty špagety, jak psala Přezdívka.
Řízek, jakožto původně italské jídlo (milanesa), má právě risotto či těstoviny (spíš v jednoduché úpravě, jen s olejem a parmazánem) jako normální přílohu. Brambory jako hlavní přílohu, zejména v podobě salátu, přidala řízku Vídeň a spol. s Radeckým
Takže s rýží se jí v Itálii, ale docela dost taky v Maďarsku. A i jinde. (i když samozřejmě i v Itálii se najde spousta řízků s bramborem a hlavně s hranolkama
)
Mně k řízku rýže docela vyhovuje, ale právě upravená jako risotto, ne suchá sypká rýže.
Třeba v Rakousku se zas celkem často dělá řízkový salát, tedy zeleninový salát, který má na vrchu na pruhy nakrájený řízek (a dost často ještě posypaný smaženou cibulkou).
Odpovědět