Ahojky,
nakukuji...pak víc dočtu a brzy připíšu...
Alergie..to je hnus...
I přes ty hnusné MASTI co beru, mi na prstu vylezl ekzém.. Jen na jednom, ale pro moji psychiku je to něcíčko.. Tak jsem v mastech přitvrdila ještě víc..
A Martínek? Venku krásně.. Kvete to a jak se všude píše..Od 5ti let se odstartovává u alergiků alergická rýma..
A jasně... On je na roztoče, trávy, plíseň, kočku...
A bude mu 6 a tuto krásnou sezónu se mu odstartovala.
Vím, že všechny rýmy co měl nebyly alergické.. To prostě poznám a vždy to Tomášek chytil-takže infekční, ale nyní..???? Stále M. kýchá a trocha tam prostě je a je... A tak je to jasné.. Průhledná, ale málo..
Ve středu jdeme na alergologii.. Chce mu testovat to je ho astma-zda ho tedy má nebo nemá, ale určitě odejdeme už i s kortikoidy do nosu a né jen do průdušek (to má každý večer)...
A taaaaaaak. A při jedné nemoci co měl cca před měsícem měl i krušnou noc v dýchání-asi menší 1.astmatický záchvat.....Protože druhý den jsme byli na ORL a laryngitida to nebyla...
Dnes jsme byli pro nové brýle. Tomáškovi... 4.000 v pr...
Základní (STÉLÉ-NOVÉ) brýle 3.500...a do náhradních brýlí - skla 550... Za náhradní jsme nikdy neplatili, ale jak jde o dioptrie na 6, tak se musí doplácet i za ty šílené základní lupy do obrouček! Klika, že jsme nemuseli kupovat i náhradní obroučky...
Takže 550. Čím větší je oční vada-solte prachy, solte...........
Do těch stálých brýlí jsme mu ty lupy ztenčili a stejně jsou to šílené lupy...Opravdu...!!!!! Tak i tak se mi ale v nových brýlích líbí..
Brouček, snad se mu ty dioptrie časem sníží...
Nikdo v rodině nemá tak vysoké dioptrie, tak vysokou dalekozrakost, jako on....
Ona mu dioptrie Dr. zvedla, protože viděl Ečka na obě oči, ale né až tam kam vidět správně měl..
Takže řekla, že si myslí, že tupozraký není (je těžké to někdy zjistit), že by jedno oko dominovalo (vidělo by víc), ale on vidí blbě na obě...., tak prý musíme přidat dioptrie a tak se dostal jedním okem na 6,25 dioptrie..!! Druhým 5,75. Šílené! Tomášek dnes říká, že dobře vidí.. Tak snad. V září ho oční zase prozkouší a jestli neuvidí kam až má-tak potěš....co bude.....
Martínek chodí do školky.. řekla jsem paní učitelce dnes ráno, že úspěšně od pátku furt kýchá, ale že nemocný není.. A ona: to mi povídejte, já mám alergii a kýchám hrozně.. Je to šílené.. Ale vyřadit dítě nebo mě z kolektivu kvůli tomu-ne, to opravdu nejde
Tak jsem na středu zvědavá co vše vyfasuje na té alergologii, chudák...
V pátek byl se školkou na plavání.. Byla to 13. hodina z 15.
No a on byl kvůli nemocem teprve na 2. hodině.. ostatní nám propadli.
Snad vydrží ještě do pátku na další plavčo. Příští týden plavčo končí...
Líbí se mu to....
I konec školky se už blíží.. Ty brďo.
Dnes mají na zahradě OSLAVU DEN DĚTÍ.. Se asi ukýchá......
Jinak Petr také vesele kýchá... Ten každé jaro-pak to přejde... jooooooo, geny.. U něj si M. vybral alergie a u mě brýle....a kdoví co vše ještě...
Luc: ty jsi teda užíváš s tou alergií..
Myslím, že Awamys bude mít teď M. také a nastálo...
Triamcinol jsem mívala jednu dobu taky.. Perfektně fungoval. Musí to být hrozný humáč... Teď na sebe už patlám jiné humusy. :-(( A už pěkně dlouho, ale teď už zase musím každý den, když je to rozjeté...
No, ale ty to máš extra. Snad ti pomůžou.. Je to hrozný takové trápení mít...
Sari: nechci tě vůbec strašit. Okluzor se dává jen při tupozrakosti NEBO pak při určitém druhu šilhání. Tomášek ho také vůbec nemá. A to šilhá a tupozraký "asi není"..šilhání mu způsobuje dolní šikmý sval a to okluze neřeší.. jen prý nošení brýlí.
Neboj, foto pošli a dej vědět co zjistili...!
A operace tvoje-hurá.. Budeš vytuněná-neboj, Vše už bude jen a jen lepší a o.k.!!!
Musím mizet.. Zatím ahojky, hlavně buďte všichni ZDRAVÍ!!!