25.8.2014 12:53:04 Fren
Re: autismus a ZTP/P
No mám bohužel docela čerstvou zkušenost se žádáním o příspěvek st.orgány: zač.letošního roku jsem vozila syna do brna na chemy,on tam tedy jinak taky bydlí na podnájmu,ale třeba po operaci a po týdenních chemách,jsme si ho odvezli dom,200 km,aby měl pokudmožná 100% servis hlavně co se výživy a čistoty týká.A tayk mu nebylo ze začátku vůbec dobře.Tenkrát mi jeho slečna poradila žádat o ztp z důvodu špatného parkování v brně a o příspěvek na mobilitu.
Zažádala jsem.Nějaký ten měsíc se nic nedělo,pak mi přišlo vyrozumění,že na ztp nárok nemáme-to přišlo v době,kdy už jsem to dávno nepotřebovala-po 3 měsících od podání žádosti.O příspěvku na mobilitu ani tuka,tak jsem se šla zeptat a bylo mi sděleno,že od zač.leetoška se změnily zákony a pokud nemáš nárok na ztp,tak nemáš nárok ani na příspěvek na mobilitu.
Nakonec jsem teda dostala alespon necelé 3 tácy od naší zdrav.poj.,ale taky to bylo doslova vyboxované-přes komunikaci s rev.doktorkou této pojištovny a ošetřující onkoložkou-tato si myslela,že na to nárok nemáme.
Odpovědět