Re: sachr dort/čokoládový dort bez bílé pšeničné mouky.
Vyzkoušej tento - u nás doma má velký úspěch:
Čokoládový dort bez mouky
Spotřeba:
300g kvalitní hořké čokolády
230g másla
6 ks vajec
150g loupaných strouhaných mandlí
150g strouhaných vlašských ořechů
100g cukr krupice kakao 1 lžíce
na formu: tuk a bramborový škrob
na ozdobení: čokoládová poleva tmavá i bílá a různé barevné ovoce (rybíz, jahody, borůvky, třešně, banány...)
Postup:
Smícháme mandle, vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Oddělíme bílky a žlotky. Ve zcela čisté odmaštěné míse ušleháme tuhý sníh z bílků. V jiné míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Přidáme vaječné žloutky a dále šleháme, až vznikne hladká kašovitá hmota. Přidáme do ní nastrouhané mandle, vlašské ořechy a čokoládu a důkladně promícháme. Na závěr zlehka stěrkou vmícháme připravený ušlehaný sníh.
Těsto dáme do dortové formy vymazané tukem a vysypané bramborovou moučkou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.
Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho opatrně obkroužíme nožem a vyklopíme z formy, po stranách ho potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout, nahoře ozdobíme oběma čokoládami a čerstvým ovocem.
Odpovědět