| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oslavy

19.9.2014 18:28:05 Kapradina

Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...)

Já mám ozkoušený tento recept, ale asi to nebude úplně ten dort snů, jak ho tu popisuješ, každopádně je taky mňam. ~;)

Carrot cake - mrkvové mlsání

Proč právě mrkev
Určitě se nenechte kombinací kořenové zeleniny a sladkého dortu odradit. Mrkev obsahuje spoustu cukru, a proto si v tomto případě můžete dovolit méně sladit. Tento oranžový zázrak dodá dortu také krásnou barvu a vláčnost. Výsledek nebude po upečení tak suchý, jako běžná piškotová těsta.

Co budete potřebovat
3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky hladké mouky
3 hrnky strouhané mrkve
¾ hrnku oleje
½ hrnku posekaných ořechů
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového aroma
1 prášek do pečiva
Jak na to
Vejce, cukr a vanilkové aroma utřete do hladka. Podle vlastní chuti a zvyklosti použijte třtinový cukr, melasu nebo třeba med namísto běžného rafinovaného cukru.

Do směsi přidejte jemně postrouhanou mrkev, rostlinný olej, ořechy, skořici a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Abychom při mlsání měli lepší pocit, nahraďte běžnou mouku např. celozrnnou nebo špaldovou. Vše důkladně promíchejte.

Připravené těsto nalijte do oblíbené pečící formy. Tu buď vytřete tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem.

Pokud vás klasické dortové tvary už unavují, vyzkoušejte formu na muffiny a místo jednoho dortu upečte kopu malých. Ocení to zejména děti.

Pečte na 170°C asi 30 minut podle zvolené formy a zkušenosti s troubou.



K mrkvi patří sýr


Tradiční carrot cake se vyznačuje ještě svěží polevou ze smetanového termizovaného sýru. U nás ho najdete pod názvy Philadelphia nebo Lučina. Levnější a stále velice chutnou variantou je měkký tvaroh v kostce. Ke zvolenému základu už stačí jen přidat trochu čerstvého másla, šťávu z citronu, pár kapek vanilkového aroma a cukr. Poměry je vhodné doladit podle vlastní chuti.

Směs důkladně utřete a hustou polevu naneste v rovnoměrné vrstvě na vychladlý dort. Podle typu formy, kterou jste zvolili, můžete dort i rozkrojit a natřít ho nejen na povrchu, ale i uvnitř.

Nyní už stačí projít zkouškou trpělivosti. Uložte dort do lednice a počkejte do druhého dne. Chutě se spojí, citrón rozvoní. Uvidíte, že vaši strávníci ani nepostřehnou, že je v dortu vlastně zelenina.
Odpovědět
Průběh diskuze (10 názorů)
Téma: Mrkvový dort Linda V. 19.9.2014 17:25
*Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...) Cimbur 19.9.2014 17:29
*Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...) JaninaH 19.9.2014 17:40
**Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...... Linda V. 19.9.2014 19:22
*Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...) Kapradina 19.9.2014 18:28
**Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...... Kapradina 19.9.2014 18:36
**Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...... Annie01 19.9.2014 21:41
*Re: Mrkvový dort (Angrešt, prosím...) .Katka 19.9.2014 18:38
*Re: Mrkvový dort Monika+2 20.9.2014 10:41
**Re: Mrkvový dort Tragika 20.9.2014 19:55

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.