28.9.2014 9:04:59 X_X
Re: Zaslouží si národ kde k volbám přijde 7 procent voličů demokracii?
Právo nevolit? Formálně ano, ale ve skutečnosti má slušný člověk morální povinnost volit. nejsem z desítky a nepostřehla jsem, co je tam za kandidáty, tak můj následující text není přímo na ně.
ale jinak, já k volbám chodím. ovšem pokud v senátkách do druhého kola proleze (z mého pohledu) blbec a idiot, tak se pak k volbě mezi nima neobtěžuji, protože mi to pak přijde prašť jako uhoď. i když tedy vzpomínám si, že jednou mě v době mezi prvním a druhým kolem jakýsi lídr strany svými debilními kecy neskutečně naštval, takže jsem k druhému kolu dorazila, abych hlasovala PROTI kandidátovi z jeho strany. normálně bych to neudělala a nechala, ať si mezi těmi dvěma kandidáty z pro mne nepřijatelných stran zvolí ti, kteří mezi nimi vidí nějaký podstatný rozdíl, ale tehdy jsem šla proti jednomu, byť mi nepřišlo, že by jinak mezi těmi kandidáty byl nějaký výrazný rozdíl
asi to ode mne nebylo fér, ale ten pocit zadostiučinění, když strana blbě užvaněného lídra u nás prohrála, ten mi stál za to
(nutno ovšem říct, že obecně vzato si nemyslím, že zrovna tohle by byla ta správná motivace, proč jít k volbám)
Odpovědět