Kroniko, nevím. Prostě se podívám do letáku, kde co je v akci. Třeba z hovězího mám oběd 100% na dva dny, pro sebe někdy i třetí den na večeři. Nejmladší toho sní drobet, starší chodí do školky, ale večer toho spasou nejvíc.
Manžel teď drží "dietu", takže z 8-7 knedlíků jsme to stáhli na polovinu
Mycí a čistící přípravky třeba kupuji taky v akci, aby to na litr, kilo, dávku vyšlo na určitou cenu. Třeba za litr klasického jaru nedám víc než 35,- kč. Za dávku pracího prášku arielu nebo persilu nedám víc než 3,50 kč.
Mouku, cukr taky v akcích.
Třeba minulý víkend jsme měli na oběd čočkovou polévku a lívanečky jablek...najedli se všichni, zbylo ještě na večeři, polévku jsme dojížděli v neděli, k tomu ptáčci z hovězího, rýží, tarhoňou (tu jsem měla koupenou ještě v létě).
Asi to dělají ty zásoby a průběžný jídelníček, fakt nevím.
Ale úpřimně se děsím toho, co bude, až holky porostou a budou jak kyseliny...
PS: nebráníme se ani jídlům jako jsou bramboráky, zapečené brambory, bramborové knedlíky se švestkou, zapečené těstoviny jen s brokolicí, smetanou, sýrem, palačinky, široké nudle s tvarohem a rozinkami, čočka, hrachová kaše, jáhlový nákyp aj)
A dost jsem omezila nákup potravin, které se rychle kazí a vyhazují se nebo se dojídají "na silu" (takové to: sněz to než se to zkazí). Třeba uzeninu jsem stáhla na minimum. Párky jednou za 14 dní, šunka jen na toasty, dělám si pomazánky doma, knedlíky hrníčkové.
Ale pořád se učím...