10.11.2014 9:57:01 Pippi
Zdravá mouka
Po přečtení jedné starší diskuse o knedlících zde na rodině jsem se zamyslela nad množstvím bílé mouky, které jíme. Rozhodla jsem se zkusit nějaké zdravější varianty a byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil. Hodně doma peču a zatím jsem vyzkoušela špaldovou mouku, kterou míchám s obyč bílou. Všude jsem na špaldovou mouku četla samou chválu, ale teď mi kamarádka řekla, že špaldová mouka je vlastně k ničemu. Jak to tedy je? Ráda bych vyzkoušela i jiné mouky, mají tady celozrnnou pšeničnou, kukuřičnou, pohankovou... dají se tyto mouky použít jako náhrada bílé mouky do buchet a koláčů? Jak moc to změní chuť? Dá se některá z nich použít na pečení vánočního cukroví? Třeba namíchaná s bílou? Jsou tyto mouky opravdu výrazně zdravější než bílá pšeničná? Děkuji
Odpovědět