21.1.2015 19:56:36 Arien+2
Re: cestování v těhotenství
Cestovala jsem v těhu dost, ale v takto vysokém stupni už bych nikam nejela. Jednak proto že bych to v žádném případě nechtěla riskovat, tedy komplikace či akutní zdrav.péči někde v cizině. A taky bych si to nechtěla platit ze svýho, když už celý život platím pojištění.
To klidně raději s tím miminem, pokud bude vše v pořádku. Naopak, právě s miminem se cestuje skoro nejlíp. Stačí dávat pozor na přehřátí, nevystavovat slunci, hlídat aby bylo ve stínu. Jídlo má totiž vlastní - mlíko. A buď spí, je v kočáře, nosí se. Ale taky se může stát že dost brečí - to je prostě holt riziko. ale mně vždy děti na dovolených spaly dobře - snad z toho vzduchu či únavy...
Myslím že to má více aspektů, už tu byly asi zmíněny:
- pojištění matky. Už to tu někdo psal, na těhotenství platí již v tomto stupni výluky. Takže je možné že pojistí, ale ne následky těhotenství. Takže když si zlomí ruku - tak to zaplatí, když začne rodit, tak už ne.
- pojištění dítěte - neexistuje možnost jak pojistit nenarozené dítě
- finance - pokud by dítě či matka potřebovali nějakou intezivní péči typu JIP, inkubátor apod může se o vyšplhat na velké peníze. A převoz novorozeněte v inkubátoru nemusí být snadný a taky pekelně drahý
- zvyklosti ohledně porodu a poporodní péče v cizině - když vezmu jaké vášnivé diskuze toto téma vzbuzuje i tady ve "známém" prostředí ČR. Prostě je u toho mnoho otazníků jak jsou zvyklí řešit porodní věci v Chorvatsku. Teď se tam ještě o tom s někým domlouvat, porozumět vyšetřením, výsledkům ... no fakt nevím asi bych si podobný zážitek spíš ušetřila. Ale záleží zda zakladatelka třeba nemluví dobře chorvatsky, to netuším
- co bude s dalšími účastníky dovolené v případě hospitalizace - byly zmíněny další 4 děti tedy bude tam dospělý či dost dospělých co se postará, odveze je zpět domů apod. A co bude v tom případě s "novo-matkou"
- pohodlí - jsem duší cestovatel, ale co si pamatuju tak v 9měsíci se mi fakt nikam nechtělo, byla jsem ráda že jsem ráda. Taky třeba intenzivní horko nemusí dělat dobře.
No nic já si to dovedu představit spíš s tím miminem.
Odpovědět