9.3.2015 21:37:19 Arien+2
Re: Musí práškové kakao projít varem?
Nejsem teda odborník, snad někdo fundovaný odpovím.
ale myslím že u "čokolád" jako Monbana apod ta teplota souvisí s požadovanou hustotou nápoje. čím "hustší" tím víc horká. Monbana co mám doma má napsáno 60C pro "fluid" a 75C pro hustou.
Ovšem kakako myslím je spíš kvůli rozpouštění, vždy jsem to míchala jen v teplém. A já nemám ráda kakao z převařeného mléka tak to nikdy nedávám aby bylo moc horké, pak mi to nechutná.
Holanské kakao se má (dle návodu) dělat že se rozmíchá v ve studeném mléce/vodě na jemnou pasu a přidá se horké mléko nebo vařící voda. Takže jde dělat i s vodou, ale to jsem nezkoušela.
já kupuju tuto
http://www.prodejkavy.cz/zbozi/1056-monbana-tresor-cokolada-husta-mlecna-v-plechovce-1-kg
Odpovědět