Re: Co nás čeká díky zvyšující se hranici odchodu do důchodu
"Nevíme, co děláš, ale jsi opravdu v jednom kuse na internetu. Takže nic moc odborného to asi nebude. Možná nějaké jednodušší účetnictví, fakturace. To je jedno. Ale řekni mi, co bys teda šla dělat v 50 letech, kdybys už nemohla dělat to, co děláš nyní? Máš nějaké alternativy?"
Dejme tomu, že opravdu dělám nějaké jednodušší účetnictví nebo fakturaci. Evidentně mi to nezabere tolik času, abych nemohla být v jednom kuse na internetu.
Můžeš mi říct jediný důvod, proč bych to v 50 letech musela přestat dělat? Fyzicky náročné to není, psychicky (dle tvého názoru) taky nijak extra, takže když vyloučíme nějakou fatální chorobu nebo úraz, které by mě vyřadily z provozu tak, že bych nemohla dělat vůbec nic, tak proč?
Navíc dlouhými lety praxe budu spoustu věcí dělat už rutinně, takže se u toho nadřu mnohem méně než někdo mladší s kratší praxí, tudíž při stejné ceně budu pravděpodobně odvádět kvalitnější a rychlejší výstupy, a pokud by opravdu lezly tlustý do tenkejch, budu si moct dovolit jít s cenou mírně dolů (nemám velké finanční nároky, takže by mi to pravděpodobně stačilo).
Odpovědět