8.7.2015 9:11:46 Kaja222
Re: Jaký koupit zmrzlinovač?
ledove krystalky tam nejsou.
Kdyz ji vyndam ze zmrzlinovace, tak nadychana je.
Kdyz ji pak dam do mrazaku, tak je tuzsi nez z obchodu, musi se nechat povolit. Ale na druhou stranu - u zmrzlin z obchodu jsem si vsimla, ze casto NETAJOU vubec, tedy i kdyz jsou na 30 stupnich, tak to porad ma penovou strukturu. Jen ty nejdrazsi (Hagen Das) roztaje do tekuta.
Takze je otazka, jakou strukturu ma zmrzlina mit...
Hodne zavisi na receptu - na pomeru smetany, mleka, vody (z ovoce), zloutku. Je to trochu alchymie, nez to clovek odladi. Delam nejcasteji cokoladovou a zalezi jestli pouziju jen kakao, coko na vareni, mlecnou coko, horkou coko... od toho se odviji konzistence i vysledna chut zmrzliny.
Nas stal zmrzlinovac tusimze 6500Kc, ale rozhodne nelituju. Se zmrzlinou jsem spokojena, vim, co jime, chutna vsem. Ale na rovinu - nechutna jako Hagen Das, to se mi proste odladit nepovadlo.
Odpovědět