Re: Magra Vašáryová pojmenovala problémy střední Evropy
Snažím se uprchlickým tématům vyhýbat, ale dnes jsem stála v našem maloměstě v samoobsluze za snědým cizincem nehovořícím českou řečí. Posunkovou řečí navigoval pokladní, aby mu podala cigára požadované značky, nějak gestikulovali o délce, přidal je ke svým pivům v košíku. Muslim to tedy evidentně nebyl. Přistihla jsem se při myšlence, že mám strach, aby se neotočil a tím stejným úsečným nepříjemným tónem bez úsměvu, co oslovil pokladní, se neobrátil na mě s nějakou žádostí. Naštěstí nejsem křesťanka, takže bych určitě odmítla, ale stejně Zajímalo by mě, jestli chodí Vašáryová do sámošky. Vůbec celý den dnes přemýšlím, jak je ten můj svět okolo mě křehký, jak fungujuje doopravdy "běžná" muslimská rodina, jak si projevují lásku, když žena je nic, jestli jsou bez lásky, nebo prostě to má všechno jinou podobu. Což má na svědomí opět internet, a zpráva, že rodina zabila dceru jen proto, že byla znásilněna, a udělala tím rodině ostudu. Normálně chci věřit, že to je nějaká propaganda proislámské vlny, protože taková zrůdnost jako součást víry je pro mě prostě nepochopitelná. Dokážu "pochopit" ty vraždy cizích žen a dívek, ale ty rodinné nikdy. To je pro mě něco tak šíleného, že mi to vždy dlouho nejde z hlavy.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.